Opbouw

 


Dak

Het dak kan worden afgewerkt met verschillende materialen, gaande van traditionele dakpannen tot sandwichpanelen. De keuze is afhankelijk van de wensen van de klant, maar ook van de te behalen isolatiewaarde, akoestische waarde etc. Het dak wordt ten minste langs één zijde afgeschroefd met een plaatmateriaal (meestal OSB) om een membraanwerking te creeëren. De staalframe dakpanelen kunnen al dan niet worden geïsoleerd met isolatiedekens of inblaasisolatie.

Vloer

De vloeren worden verwezenlijkt door de zogenaamde ‘truss’-profielen, oftewel spanten. Deze dragen de vloerbelasting over naar de wanden, die op hun beurt de belasting vervolgens naar de fundering overdragen. De keuze in afwerking is eindeloos. Chape, tegels, parket, ... vormen geen probleem. Eveneens is de keuze afhankelijk van de te behalen prestatie-eisen en worden de spanten afgeschroefd met plaatmateriaal om de schijfwerking te creeëren.

Wanden

De afwerking van een staalframe wand kan met talloze materialen worden afgewerkt en is afhankelijk van de wensen van de klant en de te behalen prestatie-eisen. De wanden dienen ten minste langs één zijde te worden afgeschroefd met plaatmateriaal. Dit ten behoeve van de schrankingsweerstand.

Fundering

Een bijkomstig voordeel van een staalframewoning is het feit dat de funderingsplaat lichter kan worden uitgevoerd in vergelijking met andere bouwmethodes. De funderingsplaat kan specifiek op de woning worden afgestemd. Daarbij is staalframe een lichtgewicht constructie waardoor de weerstandswaarde van de fundering minder hoog dient te zijn. Dit zijn extra besparingskosten.

 

 

Contacteer ons

  Email ons via: info@esfbelgie.be

  +32 11.40.22.01

   Nijverheidsstraat 3
            3990 Peer, Belgie